Bakkerijleerkracht Stijn Van Kerckhoven

Categorie: 
publieksprijs

Ik ben Stijn Van Kerckhoven, bakkerijleerkracht in Sint-Jozef in Geel. Samen met mijn oud-leerling Berre Ceuppens werd ik in 2023 vicewereldkampioen op het WK brood bakken in Japan. In de categorie ‘Nutritioneel Brood’ (gezondste brood) werden we wereldkampioen. Ons brood op basis van zuurdesem, boekweit en netels kreeg van de jury de meeste punten.

Op het wereldkampioenschap bakken namen de 6 beste broodbakkerslanden ter wereld het tegen elkaar op. We moesten er meer dan 10 broodsoorten en koffiekoeken op tafel toveren.

Ook een sierstuk 100% gemaakt uit eetbare materialen behoorden tot de opdrachten. We kregen hier in totaal 10 uur de tijd.

De zilveren medaille, na gastland Japan, was een bekroning van een gans jaar voorbereiding. Voorafgaand zitten vele uren training en denkwerk. De wisselende omstandigheden en andere grondstoffen maken deze wedstrijd moeilijk. Andere ovens, temperatuur, bloemsoorten…