CP 2018: Con Amore - Conamus

Categorie: 
publieksprijs

Op zondag 26 november 2017 vierde het Geelse mannenkoor Conamus haar 30-jarig bestaan met een kleurrijk en dynamisch jubileumconcert.

Het opzet: variatie, dynamiek, een genot voor oor en oog.

Daarvoor was samenwerking met diverse actoren allernoodzakelijkst.

Zo konden we beroep doen op de engelenstemmen van zowel het tiener- als het jeugdkoor Villanella. Kwam daarbij dat deze beide koren onder leiding van An Alen twee maanden voordien de hoogste quotering veroverden op het Internationaal Korenfestival te Neerpelt. Van een kwaliteitsinjectie gesproken. De twee Villanella-gezelschappen zongen uit eigen repertoire en brachten samen met Conamus vier liederen. Met “Schindlers List” wellicht als meest aangrijpende muzikaal moment, waarbij Julie Dekoninck met haar vioolsolo de sfeer helemaal op punt zette.

Conamus zelf bracht een volledig nieuw oeuvre, met bovendien onuitgegeven werk van de lokale componisten Herman Matheussen en E.H. Jef Verhaegen.

In die 30 jaar werd een heel netwerk van zielsgenoten opgezet en hierdoor was het ook mogelijk vier getalenteerde solisten in te schakelen.

Met zo maar even twee gereputeerde sopranen: de internationaal opererende Cristel De Meulder en Klara Vermeer. Verder de gerenommeerde bas-bariton Kurt Gysen, die in de beginjaren Conamus mee in de bekendheid bracht. Uit eigen rangen rekenden we op Trevor Moore. Zij brachten zowel een solo “tout court” als een solo in samenzang met Conamus.

Voor begeleiding konden we zowel bij Centrumharmonie als de harmonie van Larum de nodige muzikanten “uitpikken”.

De regie was in handen van Bieke Spillemaeckers, die haar sporen verdiende in “Larum koestert”. Haar deskundigheid werd in dit jubileumconcert van Conamus herbevestigd .

Zo waren er voldoende ingrediënten voor een kunstvolle namiddag in het teken van de liefde voor muziek.