CP 2018: De Heiknuiters: Carnavalsstoet Winkelomheide

Categorie: 
publieksprijs

Carnavalsgroep De Heiknuiters is ontstaan door een ludieke optocht door de Hei met zeven personen met een kar en ezel om de rivaliteit die er destijds was tussen de twee fanfares weg te krijgen, de naam is te danken aan een vogeltje dat destijds veelvuldig aanwezig was op de weelderige heide, nml kneu- dus kneuter, wat later dus heiknuiter werd. Frans Jacobs die nu erevoorzitter is, is mede een van de oprichters van De Heiknuiters.

Bij De Heiknuiters is er ook een dansgroep nml De Dansmariekes met ongeveer 20 meisjes in leeftijd van 6 jaar tot 30 jaar die meestal optreden bij bevriende carnavalsgroepen en onze eigen bals.

Vanaf november tot maart maken wij wekelijks een uitstap naar bevriende carnavalsgroepen naar Antwerpen, Limburg, Nederland en Duitsland.

Verder brengen wij tijdens het carnavalsseizoen op zaterdagnamiddag ook een bezoek aan Wedbos, wat al vele jaren een traditie is, aan Zusterhof en Ter Kempen in Meerhout.

Ook hebben wij Vette Dinsdag, dit is pee-stoemp met spek eten voor de leden en genodigden maar het grootste evenement is ieder jaar onze tweedaagse in de Gijbelshal, met op zaterdagnamiddag de alomgekende carnavalstoet die in maart 2019 uit 55 wagens of groepen zal bestaan naar analogie met ons 55-jarig bestaan, zaterdagavond is er een groots carnavalbal en op zondagmiddag is er een bezoek aan de oudste man, vrouw en opz-patiënt van het dorp. Op zondagnamiddag is er nog het kindercarnavalbal waar ieder kind een cadeautje ontvangt.

In het carnaval wordt er niet gevierd na 5- 10 of 15 jaar maar wel met het getal 11, daar dit het getal van de dwaze en gekken is en men in het carnaval als eens gek mag doen, dus vieren wij dit jaar ons 5 x 11 jarig bestaan met op 9 december een onthulling van een standbeeld in het dorp van de Hei.