CP 2018: Ivo Verreyt - Davidsfonds

Categorie: 
publieksprijs

De bestuursleden van Davidsfonds Geel willen graag Ivo Verreyt nomineren voor de Cultuurprijs 2018. Hij verdient deze bekroning omwille van zijn knappe prestatie tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 20 maart in de kerk van Bel. Daar bracht Davidsfonds Geel de donderpreken weer tot leven. Ivo presenteerde een authentieke donderpreek van lang geleden. Zo'n 140 aanwezigen genoten van zijn retorisch talent.

Op vrijdag 28 september deed hij dat trouwens nog eens over. Toen werd de tweede sessie van de donderpreken - deze keer in de kerk van Zammel - voor zo'n 100 aanwezigen georganiseerd. Ook daar waren de reacties uitermate positief.

Ivo heeft overigens ook een belangrijke rol gespeeld in de vorige edities van de Nacht van de Geschiedenis. Zo vertelde hij op spitante wijze hoe bepaalde gerechten aan hun naam zijn gekomen. Dat deed hij terwijl de toeschouwers diezelfde gerechten verorberden in restaurant het Keukenorkest en enkele jaren later ook in La Belle.

Ivo speelt trouwens al jarenlang een belangrijke rol in het Geelse cultuurleven. Zo was hij de voorbije jaren prominent aanwezig op de scène tijdens edities van Gheelamania en de kerstmusicals.

Ivo Verreyt verdient volgens ons dus dubbel en dik de Cultuurprijs 2018.